Wie is Ernst Andeweg

Ernst Andeweg studeerde Human Resource Management en Bedrijfskunde. In zijn carrière heeft Ernst zich in het Human Resource vakgebied ontwikkeld tot een allround P&O adviseur. Jarenlang heeft hij verschillende P&O functies bekleed in profit- en non-profitorganisaties. Hierbij speelde het begeleiden, adviseren en coachen een belangrijke rol. Zijn ervaring strekt zich uit over de volle breedte van het P&O vakgebied. Van praktische P&O adviezen, opstellen van beleid, organisatieadvies, het begeleiden van verandertrajecten tot het coachen van medewerkers bij loopbaanvraagstukken. Gezien zijn brede belangstelling en bedrijfskundige achtergrond is hij een “sparringpartner” die graag meedenkt over het “eigen” vakgebied heen.

Om nog meer voldoening in zijn werk te krijgen heeft hij, na het volgen van een opleiding loopbaancoach/adviseur, de bestaande P&O diensten uitgebreid met loopbaan en studiekeuze advies.

Of het nu binnen een bedrijf is of met een klant op individuele basis: het is zijn passie om mensen en daarmee organisaties, vooruit te helpen.

Zijn brede ervaring als HR Manager/adviseur en loopbaanadviseur zet hij daarvoor in op zijn eigen wijze.

Anderen over zijn persoonlijk talenten:

  • Ernst gaat graag met andere mensen om, legt gemakkelijk contact en weet door een betrokken en rustige  houding een prettig gespreksklimaat te bewerkstelligen.
  • Gedreven en doelgericht, neemt initiatief en zoekt naar alle praktische mogelijkheden (oplossingen) om resultaat te behalen.
  • Weet binnen korte tijd het vertrouwen van lijnmanagement en medewerkers te winnen.
  • Ernst is iemand die actief luistert, de juiste vragen stelt en zijn eigen kijk op toetsende wijze naar voren brengt.
  • Ernst heeft het vermogen zich op een zeer natuurlijke wijze in de ander te verplaatsen (inlevingsvermogen). Dit geeft hem het talent om datgene te horen wat niet of niet duidelijk gezegd wordt.
  • Een kundige professional die zijn vak verstaat!

Ernst Andeweg heeft de opleiding Loopbaanadviseur/coach voltooid en is lid van het NOLOC (Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs, Outplacement en Consultants en carrièrecoaches).