Studiekeuzeadvies

Vervolgopleiding kiezen? En je ziet door de bomen het bos niet meer? Geen idee wat het beste bij jou past? We helpen je graag bij je studiekeuze.

Zo gaan we te werk

Je kiest niet zo maar een opleiding of een beroep. Daar mag je best tijd en aandacht aan besteden. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

We begeleiden je stapsgewijs. Eerst de structuur om te leren zien wat je nou echt wilt. Via leuke opdrachten kom je tot een keuze. Je wordt actief en ondernemend. Eigenlijk een beetje nieuwsgierig naar jezelf. Wat zijn je talenten en welke vaardigheden zet je graag in? Heb je specifieke interesses en wensen? We nemen de tijd voor het bespreken van de opdrachten. Al pratend krijg je een helder zelfbeeld en worden je wensen en ideeën steeds concreter.

Met het beantwoorden van die vragen onderzoek je welke opleidingen en beroepen je aanspreken. We helpen je met praktische tips en opdrachten. Je krijgt inzicht in het enorme aantal opleidingen en beroepsmogelijkheden. Je praat met studieadviseurs, studenten en beroepsbeoefenaren om een goed beeld van de werkelijkheid te krijgen. Is de opleiding of het beroep wel zo leuk als je dacht? Je onderzoekt welke opleiding aansluit op jouw talenten, vaardigheden en interesses. En welke mogelijkheden biedt deze opleiding je in de toekomst?

Het resultaat

Als je zo te werk gaat weet je aan het eind van het traject welke opleiding je het meest enthousiast maakt, of die opleiding bij je past en welke mogelijkheden je later hebt.