Ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een vervolgopleiding te kiezen. Of gaat het om de switch van de ene naar de andere studie? Misschien wel zo verstandig het onderwerp uit handen te geven aan een deskundige. Iemand die uw zoon of dochter begeleidt bij het maken van een zorgvuldige keuze.

Praktische en persoonlijke begeleiding

Een bewuste studiekeuze is een stapsgewijs proces. Het uitgangspunt is een praktische en persoonlijke begeleiding.  Zo gaan we te werk.

Inhoud en werkwijze

Voor een goede keuze maak je tijd. Je zet je in om zo veel mogelijk te weten te komen. Daar kunnen jongeren wel wat hulp bij gebruiken. Wij zorgen voor structuur en geven gerichte opdrachten om het zelfbeeld, de interesses en bepaalde wensen helder te krijgen. Ook thuis worden opdrachten uitgewerkt. Dan spreekt ook de directe omgeving een woordje mee. Het bespreken van de opdrachten leidt tot een duidelijk zelfbeeld. Steeds meer wensen en ideeën krijgen een definitieve vorm. De antwoorden op de vragen laten zien welke opleidingen en beroepen serieus aanspreken. We tonen de veelheid aan studies, bedrijfssectoren en de eindeloze variëteit aan banen en functies. De kennismaking met studieadviseurs, studenten en beroepsbeoefenaren bewijst of de kandidaat een juist beeld van een opleiding of beroep heeft. Is dat wel wat je eigenlijk wilt? Wat kan en wat wil jij ermee bereiken? Is het wel de opleiding of het beroep dat goed bij je past? We komen er samen achter.

Het resultaat

Een geslaagde studiekeuze