Decanen

De ervaren decaan weet dat elk jaar weer een groep leerlingen twijfelt. Moeite met het kiezen van een studie. En de tijd om de noodzakelijke begeleiding te verzorgen ontbreekt. Wij kunnen die leerlingen de gewenste deskundige hulp bieden.

Praktische en persoonlijke begeleiding
Praktische en persoonlijke begeleiding is om meer redenen heel belangrijk. De praktijk is waar het uiteindelijk allemaal om draait. En de opleiding en uiteindelijk de carrière is een persoonlijke zaak. Daarom kiezen wij voor een individueel traject, met veel aandacht voor de praktijk. Stapsgewijs bewegen we naar een bewuste studiekeuze en nemen hiervoor ca. 6 weken. Plaats van handeling is de school, het doel is een leerling die zeker weet wat hij of zij wil.

Inhoud en werkwijze
Met praktische opdrachten binnen een handige structuur verduidelijken we stap voor stap het zelfbeeld en de interesses. De individueel gegeven en interactieve opdrachten werken we uit en gaan deels mee naar huis. Dan wordt ook de directe omgeving er bij betrokken.

We helpen bij het onderzoeken van de verschillende opleidingen en beroepen. We laten de cursisten kennis maken met studieadviseurs, studenten en beroepsbeoefenaren om te checken of het beeld dat ze van een studie of vak hebben wel met de werkelijkheid overeenkomt. Wat houden opleiding en het beroep precies in? Hoe beleef je straks je baan? Hoe ver wil je ermee komen? Echt iets voor jou? We blijven vragen en praten tot de meest passende studie op weg naar een specifieke baan in beeld komt.

Resultaat
Bewust en weloverwogen. Zeker van je zaak. Dat zijn kernwoorden om de doelstelling samen te vatten. Het traject stuurt aan op een keuze die tot een afgeronde studie leidt en uiteindelijk toegang geeft tot arbeidsmarkt.

Bent u geïnteresseerd? Wij komen graag bij u langs om nader kennis te maken. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met Ernst Andeweg 06-184365555.